Brf Oceanateljén består av 48 lägenheter fördelade som flerbostadshus upp till 6 våningar samt 4 stadsradhus. Föreningen har garage, gemensam takterass, lummig innergård och bilpool.  Det finns även en föreningslokal och kombinerad gästlägenhet för de boende. 

Några hundra meter från Oceanateljén, byggs Havsbadet – en helt ny badanläggning med djuphavspool och hopptorn samt en rad andra bassänger för barn och vuxna.Ett ca 790 m2 stort trädäck med trappor, ramper och soldäck bildar en ram runt bassängerna och det är nog ingen vågad gissning att Havsbadet kommer att bli en populär oas för helsingborgarna. 



 

Historia
Som en följd av det grunda vattnet har Helsingborg aldrig haft en naturlig hamn, men det strategiska läget vid Öresunds smalaste del gjorde trots det platsen till en viktig punkt för sjöfart och handel med början under vikingatiden.

Hit kom tyska och holländska handelsfartyg med början under 800-talet för att köpa dåtidens hårdvaluta, den feta och saltade sillen som var rikligt förekommande i Öresund och under lång tid var en Öresundsregionens viktigaste inkomstkällor.

Med hjälp av en träbrygga och mindre båtar kunde man i århundraden lossa och lasta varor från större fartyg ute på redden, men efter ett flertal stora utbyggnader sedan tidigt 1700-tal är Helsingborgs hamn idag Sveriges näst största containerhamn.

Det som idag kallas Oceanhamnen hette ursprungligen Norra Hamnen och sedan den invigts av Oscar II 1891 kom färjetrafiken över Öresund igång på riktigt med hela sju turer om dagen, medan de stora handelsfartygen ankrade upp på Oceanpiren.